Inför ditt besök

20190618-HSDK-EOG_0515-small.jpg
 

TÄNK på detta innan du besöker oss

För att vi ska kunna ge dig och ditt djur bästa möjliga service är det bra om du läst igenom detta innan du kommer till oss.

Boka tid

För att vi ska kunna ta hand om dig och ditt husdjur på bästa sätt när ni kommer till oss är det viktigt att du bokat en tid innan ni kommer. Tid bokar du via telefon eller i receptionen på någon av våra kliniker. Mycket akuta fall tar vi självklart emot utan tidsbokning, men om möjlighet finns uppskattar vi om ni ringer och förvarnar om er ankomst för en snabbare vårdinsats.

Telefonmottagningen

När du ringer till oss hamnar du i vår telefonsluss där samtalen tas emot i turordning. Här kan du boka eller avboka en tid samt få enklare rådgivning.

Vissa tider kan det vara svårt att komma fram då många ringer samtidigt. Särskilt hög belastning har vi direkt på morgonen, samt måndagar och fredagar. Om du lämnar ett meddelande ringer vi upp dig senare samma dag, förutsatt att meddelande lämnas innan kl. 17.00.

Förbered dig hemma

Skriv gärna ned eventuella frågor du har redan innan du kommer till oss. Dessutom är det bra om du skriver upp namnet på eventuella mediciner ditt djur äter så vi vet det.

TA MED VID BESÖKET

Ta alltid med djurets gällande försäkringsbrev och visa upp i reception vid registrering.
Vid patellaintyg, höftledsröntgen, ögonlysning och hjärtintyg ska du ta med djurets stamtavla.
Om du ska vaccinera ditt djur så ta med vaccinationsintyg, stamtavla eller pass.

Anmäl dig i receptionen

Väg gärna din hund på vågen i väntrummet. Kattburen placeras högt upp på hyllan i kattväntrummet och täcks med en filt för att minska stressen. Anmäl sedan er ankomst i receptionen. Har du inte besökt oss tidigare så behöver du lämna uppgifter om både djurägare och djur. För journalföring behöver vi följande information inför ditt första besök hos oss:.

  • Djurägare - namn, personnummer, adress, telefonnummer och email.

  • Djur - namn, ålder, ras, kön, försäkringsbolag och försäkringsnummer.

Ska djuret RAstAS INNAN?

Det är generellt sätt bra om hunden är rastad inför besöket, undantag gäller om hunden ska lämna urinprov eller genomgå en ultraljudsundersökning. Fråga oss om du är osäker.

Fastande eller inte?

Gnagare, väldigt unga djur och vaccinationer behöver inte vara fastande.

I övrigt är det är en fördel om alla hundar och katter är fastande sedan minst 6 timmar inför besöket. Vid behandlingar som t.ex. blodprov och sedering är detta ett krav.

Om ditt djur står på medicinering kan särskilda regler gälla för tiden som får gå mellan medicinering och provtagning, upp till 12 timmars fasta kan här förekomma. Fråga om du är osäker.

Att fasta innebär att djuret inte får äta någon fast föda, vatten ska de däremot alltid ha tillgång till.

Smittsamma sjukdomar?

Om ditt djur visar tecken på eventuellt smittsam sjukdom (kräkningar, diarré, parasiter, hosta eller klåda) ber vi dig lämna djuret i bilen medan du anmäler er i receptionen. Detta för att undvika att smitta andra.