Inför ditt besök

 

Tänk på detta inom du besöker oss

För att kunna hjälpa dig och ditt djur på ditt bästa sätt kan vi läsa igenom detta.

Boka tid

För att vi ska kunna ta hand om dig och ditt djur på bästa sätt när du kommer är det viktigt att du bokat tid innan. En tid bokar du via telefon eller direkt på mottagningen. Mycket akuta fall tar vi självklart emot utan tidsbokning, men om möjlighet finns uppskattar vi att ni ringer och förvarnar oss om att ni är på väg.

När du ringer till oss hamnar du i vår växel där samtal tas emot i turordning. Här kan du boka, avboka eller få rådgivning.

Vissa tider kan det vara svårt att komma fram, då många ringer samtidigt. Särskilt hög belastning har vi direkt på morgonen, samt måndagar och fredagar. Om du lämnar ett meddelande ringer vi upp dig senare samma dag, förutsatt att meddelande lämnas före kl. 17.00.

sent avbokad tid eller uteblivet besök debiteras

Tänk på att avboka i tid om ni får förhinder. Uteblivanden eller sena avbokningar mindre än 24tim innan debiteras.

Förbered dig hemma

Skriv gärna ned eventuella frågor du har innan du kommer till oss. Ta med aktuell medicinlista för ditt djur om den har det.

TA MED VID BESÖKET

Ta alltid med djurets gällande försäkringsbrev och visa upp i receptionen vid registrering.
Vid patellaintyg, höftledsröntgen, ögonlysning och hjärtintyg ska du ta med djurets stamtavla.
Om du ska vaccinera ditt djur så ta med vaccinationsintyg, stamtavla eller pass.

Anmäl dig i receptionen

Väg gärna din hund på vågen i väntrummet. Kattburen placeras högt upp på hyllan i kattväntrummet och täcks med en filt för att motverka stress. Anmäl sedan din ankomst i receptionen. Har du inte besökt oss tidigare så måste du lämna uppgifter om både djurägare och djur. För journalföringen måste vi få följande information:

  • Djurägare - namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-post.

  • Djur - namn, ålder, ras, kön, försäkringsbolag och försäkringsnummer.

Ska djuret RAstAS INNAN?

Det är oftast bra om hunden är rastad inför besöket, undantag om hunden ska lämna urinprov eller genomgå ultraljudsundersökning. Fråga oss om du är osäker.

Fastande eller inte?

Gnagare, väldigt unga djur och djur som ska vaccineras behöver inte vara fastande.

Övrigt är det en fördel om alla hundar och katter är fastande minst 6 timmar inför besöket. Vid behandlingar som t.ex. blodprov och sedering (lugnande) är detta ett krav.

Om ditt djur står på medicinering kan särskilda regler gälla för tiden som får gå mellan medicinering och provtagning, upp till 12 timmars fasta kan här förekomma. Fråga om du är osäker.

Att fasta betyder att djuret inte får någon fast föda, vatten ska de dock alltid ha tillgång till.

Smittsamma sjukdomar?

Om ditt djur visar tecken på eventuellt smittsam sjukdom (kräkningar, diarré, parasiter, hosta eller klåda) så vill vi gärna att den stannar i bilen / utanför till vi har ett ledigt undersökningsrum. Detta för att undvika att smitta andra.