Inför ditt besök

20190618-HSDK-EOG_0515-small.jpg
 

TÄNK på det här du besöker oss

För att vi ska kunna ge dig och ditt djur bästa möjliga hjälp är det bra om du läser igenom detta innan du kommer till oss.

Boka tid

För att vi ska kunna ta hand om dig och ditt djur på ditt bästa sätt när ni kommer är det viktigt att du bokat en tid innan ni kommer. En tid bokar du via telefon eller direkt på mottagningen. Mycket akuta fall tar vi självklart i mot utan tidsbokning, men om möjlighet finns uppskattar vi om ni ringer och förvarnar oss om att ni är på väg för att vi skall kunna ge en snabbare vårdinsats och vara förberedda.

Telefonmottagningen

När du ringer till oss hamnar du i vår telefonsluss där samtal tas emot i turordning. Här kan du boka eller avboka och få rådgivning.

Vissa tider kan det vara svårt att komma fram, då många ringer samtidigt. Särskilt hög belastning har vi direkt på morgonen, samt måndagar och fredagar. Om du lämnar ett meddelande ringer vi upp dig senare samma dag, förutsatt att meddelande lämnas inom kl. 17,00.

Förbered dig hemma

Skriv gärna ned eventuella frågor du har innan du kommer till oss. Dessutom är det bra om du skriver upp namnet på eventuella mediciner ditt djur äter så vi vet det.

TA MED VID BESÖKET

Ta alltid med djurets gällande försäkringsbrev och visa upp i receptionen vid registrering.
Vid patellaintyg, höftledsröntgen, ögonlysning och hjärtintyg ska du ta med djurets stamtavla.
Om du ska vaccinera ditt djur så ta med vaccinationsintyg, stamtavla eller pass.

Anmäl dig i receptionen

Väg gärna din hund på vågen i väntrummet. Kattburen placeras högt upp på hyllan i kattväntrummet och täcks med en filt för att minska stress. Anmäl sedan er ankomst i receptionen. Har du inte besökt oss tidigare så måste du lämna uppgifter om både djurägare och djur. För journalföringen behöver vi följande information:

  • Djurägare - namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-post.

  • Djur - namn, ålder, ras, kön, försäkringsbolag och försäkringsnummer.

Ska djuret RAstAS INNAN?

Det är generellt sätt att bra om hunden är rastad inför besöket, undantag om hunden ska lämna urinprov eller genomgå ultraljudsundersökning. Fråga oss om du är osäker.

Fastande eller inte?

Gnagare, väldigt unga djur och inför vaccinationer behöver inte vara fastande.

I övrigt är det en fördel om alla hundar och katter är fastande sedan minst 6 timmar inför besöket. Vid behandlingar som t.ex. blodprov och sedering är detta ett krav.

Om ditt djur står på medicinering kan särskilda regler gälla för tiden som får gå mellan medicinering och provtagning, upp till 12 timmars fasta kan här förekomma. Fråga om du är osäker.

Att fasta innebär att djuret inte får någon fast föda, vatten ska de dock alltid ha tillgång till.

Smittsamma sjukdomar?

Om ditt djur visar tecken på eventuellt smittsam sjukdom (kräkningar, diarré, parasiter, hosta eller klåda) så vill vi gärna att denne stannar i bilen/ utanför tills vi har ledigt undersökningsrum. Detta för att undvika att smitta andra.