Våra kliniker

20190618-HSDK-EOG_0108-small.JPG
 

TRE KLINIKER I HÄLSINGLAND

Hälsinge Smådjursklinik har tre kliniker i Hälsingland - i Hudiksvall, Söderhamn och Ljusdal. Hos oss möts du av välutbildad och legitimerad personal i moderna, välutrustade lokaler.

HudiksvallSKLINIKEN

Kliniken på Ullsättersvägen 8 i Hudiksvall är vår huvudklinik. Här har vi öppet alla dagar året om. Hudiksvallskliniken är en modern och välutrustad djurklinik där vi kan utföra såväl förebyggande vård som akuta trauman. Vi har ett laboratorium som bemannas av två biomedicinska analytiker vilket innebär att vi många gånger kan lämna provsvaren medan du väntar.

Vi har en välsorterad butik för katt och hund där vi säljer foder från
Hill´s, Royal Canin, Eukanuba, Acana, Orijen och Virbac. Vi har dessutom ett stort utbud av veterinär- och hygienartiklar. På friluftssidan tillhandahåller vi bland annat Hurttakläder för både hund och ägare, VGW-selar, flytvästar och populära leksaker till både hund och katt.

Kliniken är certifierad som en kattvänlig klinik med silverstandard. Begreppet kattvänlig klinik eller på engelska Cat Friendly Clinic (CFC) är framtaget av International Society of Feline Medicine (ISFM). Det är en certifiering av kliniker som därigenom får ett bevis på att de har utformat klinik och arbetssätt på ett för kattägaren och katten optimalt sätt. Genom kattvänlig hantering och hög kvalitet på vården förbättras veterinärvården av katter och stressen minimeras både vid besöket på kliniken och vid resan dit och den fortsatta medicineringen hemma.

SöderhamnSKLINIKEN

Vi öppnade kliniken i Söderhamn 2010 och vi finns på Bröksmyravägen 19.

Vi expanderar fortlöpande vår verksamhet i Söderhamn, utöver de nya lokalerna har öppettiderna utökats och kliniken har utrustats med ett eget laboratorium. Där kan några av de vanligaste proverna analyseras direkt. Vi kan även erbjuda ultraljud och röntgen, samt mer avancerade operationer under gasnarkos.

I vår butik kan vi bland annat hjälpa till med foderrådgivning och försäljning av frisk- och sjukfoder till hund och katt. På grund av utrymmesskäl har vi begränsat med foder hemma, men många foder kan tas hem med en dags framförhållning.

LjusdalSKLINIKEN

November 2015 öppnade vi vår filial i Ljusdal. I lokalerna på Norrkämsta industriområde kan vi erbjuda i stort sett samma utbud som Hudiksvalls kliniken med eget laboratorium, ultraljud, röntgen, tandbehandlingar och operationer som kräver gasnarkos. Om ditt djur skulle behöva intensivvård kommer ni att bli hänvisade till Hudiksvall, eller vid behov till ett större djursjukhus med dygnet runt övervakning.

I butiken kan vi bland annat hjälpa till med  foderrådgivning och försäljning av frisk- och sjukfoder till hund och katt. På grund av utrymmesskäl har vi begränsat med foder hemma, men många foder kan tas hem med en dags framförhållning.