Kloklippning

Kloklippn.jpg
 

Att klippa klorna på sin hund eller katt

Det är väldigt individuellt hur ofta man behöver klippa klorna på sin hund eller katt. Vissa klipper varje vecka medan andra nöjer sig med någon gång i månaden, allt beroende på hur fort klorna växer och hur mycket de slits naturligt. Klorna på sporrarna kan behöva klippas oftare än de övriga, eftersom de inte nöts naturligt när djuret går.

Utekatter behöver vassa klor för att kunna klättra i träd och försvara sig mot vilt och andra katter. Därför ska man inte klippa klorna på dem. Innekatter däremot kan man behöva klippa klorna på beroende på hur aktiva de är. Om du vill undvika att dina katter vässar klorna på möbler och annan inredning gör du klokt i att skaffa bra klöspelare inomhus.

Det bästa är att börja träna valpen eller kattungen redan tidigt så att kloklippning blir ett naturligt inslag i livet.


KLIPP HUNDENS ELLER KATTENS KLOR - SÅ HÄR GÖR DU

  1. Välj en klotång anpassad efter hundens eller kattens storlek

  2. Välj ett tillfälle när djuret är lugnt och tryggt

  3. Håll tassen och tryck på trampdynorna så att du tydligt kan se klorna.

  4. Klipp lite i taget och håll koll så att du inte träffar pulpan.

  5. Klipp bara några klor åt gången om din hund eller katt tycker att det är jobbigt och beröm när det går bra.

Ta hjälp om du behöver

Många hundar och katter tolererar att man klipper deras klor, men en del tycker att det är obehagligt och är rädda. För att kloklippning inte ska bli ett stressmoment för både ditt djur och för dig så ta hjälp om du behöver.
Vi kan hjälpa till med såväl regelbunden kloklippning som instruktioner till djurägare som vill lära sig klippa klorna själva.